4 Aug 2010

Középpontban az utánpótlás nevelés

Posted by Terry

Az Érd Baseball Team Egyesület 2010. évben nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre. Az év első három hónapjában heti 1 nap tornatermi (3 órás) edzésprogramot dolgozott ki a 9-15 éves korú gyerekek számára. Azoknak, akik már itt megkedvelték a baseball sportot és az újonnan jelentkezőknek április-május hónapban elindítottuk az Érd Juvenális Liga sportprogramot. A 9-12 éves korú gyerekek hat fordulón keresztül mérték össze játéktudásukat. A 7. napon a döntőben az I-IV. helyezésért játszottak.

 Május hónapban megrendeztük a Szlovák-Magyar Barátságos Juvenális Fesztivált. Ezen a napon, Magyarországon először a résztvevő 6 csapat 15 mérkőzést vívott egymással. A tornát a szlovák Goodsports csapata nyerte az érdi és budapesti csapat előtt. Június végén (24-29.) országos nyílt Juvenális edzőtábort is szerveztünk itt Érden. A táborba jelentkező 39 gyerek 6 napon át próbálta meg elsajátítani a baseball alapjait. Az edzőtábor válogatott csapata a következő héten a csehországi Hlubokában (cseh baseballcentrum) egy nemzetközi gyerek tornán vett részt.

A magyar serdülők (kadet) válogatott csapatának edzőtáborát július 8. és 13. között rendeztük meg. A meghívott játékosok főként az együttes csapatjátékot gyakorolták és fejlesztették tudásukat, valamint augusztus első hetében egy olaszországi nemzetközi tornán való részvételre készültek. Július 10-15. magyar ifjúsági (junior) válogatott edzőtábora. Ingo Gottwald főedző vezetésével, valamint három segédedző közreműködésével az augusztus 2-6. között a szlovákiai Tranavában lebonyolítandó Ifjúsági Európa bajnokságra készültek a játékosok. A második lépcsőben július 17-20. között a Csehországi Hlubovkában egy nemzetközi tornán vett részt a magyar ifjúsági válogatott. Az Európa bajnokságon csoportellenfeleink Szlovákia, Svédország, Lengyelország, Litvánia.

 Július 16-21. országos nyílt serdülőtábor. Az ország különböző részéből ideérkezett játékosok is főleg a csapatjáték és a csapatban való gondolkodás továbbfejlesztésén dolgoztak. Az edzőtáborok lebonyolításában, mint főedző Terry Lingenhoel (az Országos Baseball és Softball Szövetség utánpótlás nevelésért felelős vezetője) működött közre, a segédedzők Jánossomorjából, Sopronból, Szentendréről és sokan Amerikából érkeztek.

 Jó eredményeket értünk el. Az érdi Egyesület felnőtt NBII-es csapata veretlenül végzett a nyugati csoport első helyén. Az NBIII-as Junior csapat is vezeti az alapszakaszban a bajnokságot. A magyar klubcsapatok közül a magyar felnőtt válogatott csapata mellett az Érd Aeros csapatát is meghívták a csehországi Hlubokába július 27. és augusztus 1. között megrendezett nemzetközi tornára.

Tags: